Warmste Bakkers slaan de handen in elkaar voor Music For Life

De Warmste Week van Music for Life is alweer aan zijn 7e editie toe en deze keer kunnen ook de bakkers niet achterblijven. Onder het motto ‘met hoe meer, hoe beter’ werd er besloten om de handen in elkaar te slaan en geld in te zamelen voor Spierziekten Vlaanderen.

De vzw Spierziekten Vlaanderen ondersteunt in de eerste plaats mensen met een neuromusculaire aandoening (NMA, of spierziekte). Maar ook hun familieleden, naasten en mensen die professioneel met spierziekten in contact komen behoren tot hun doelgroep. De organisatie komt op voor hun rechten en verdedigt hun belangen, biedt informatie, lotgenotencontact en vorming om patiënten en hun familie zelfstandig en als volwaardige burgers aan de samenleving te laten deelnemen. Dit door één gedachte centraal te plaatsen: alle drempels die leiden tot uitsluiting wegwerken. Het is immers vanzelfsprekend dat iedereen, in al zijn verscheidenheid, erbij hoort. De leden vertegenwoordigen samen een 50-tal verschillende diagnoses waarvan sommige slechts zeer zelden voorkomen...

Bijzondere aandacht en samenwerking is er met de verschillende neuromusculaire referentiecentra (NMRC's) en medisch pedagogische instituten (MPI’s) in Vlaanderen waar mensen met een spierziekte terecht kunnen voor diagnose, behandeling en begeleiding.

Met de bakkerijschool Ter Groene Poorte en hun oud-leerlingenbond IVVOB, Syntra West, Bakkers Vlaanderen, VABA, de kortrijkse brood- en banketbakkers, het bakkerijmuseum,... worden de krachten verenigd om een groot aantal bakkers in wording, bakkers en hun klanten te bereiken om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Spierziekten Vlaanderen. Dit allemaal onder de noemer van de Warmste Bakkers.

Daarom ook een warme oproep naar alle bakkers die ook hun schouders onder dit mooie initiatief willen zetten. Wil je een heerijk broodje verkopen ten voordele van, heb je knapperige koekjes in de aanbieding of misschien wel een lekker taartje? Laat het ons weten en registreer je actie tvv Spierziekten Vlaanderen via www.warmstebakkers.be.

De tenten, of in dit geval de radiostudio, van Studio Brussel zullen dit jaar neerstrijken in Kortrijk. Het belooft terug een warme week te worden met vele warme acties en hopelijk een heel mooi ingezameld bedrag.


Warme groetjes en alvast een dikke merci.
De Warmste Bakkers